Föreläsningar

Föreläsningar

Jag håller oftast utbildningar i föreläsningsform kombinerat med workshop antingen i direkt anslutning till föreläsningen och/eller någon tid efter föreläsningen för uppföljning. Nedan ser du utbudet av föreläsningarna jag erbjuder.

Stress och stresshantering – Tid: Anpassningsbart beroende på innehåll, dock minst 2 timmar. 

Under denna föreläsning får du lära dig vad stress egentligen är och hur den uppstår. Jag tar även upp hur vi påverkas av stressen rent biologiskt. Föreläsningens sista del fokuserar på olika sätt att minska och hantera stress.

ADHD – En tillgång eller ett handikapp? Tid: 45 min – 1 timme

I den första delen av min föreläsning får publiken veta hur mitt liv har sett ut från födseln och fram till jag fick diagnosen ADHD. Jag berättar min historia med betoning på de delar av mitt liv som har påverkats av ADHD. Andra delen av föreläsningen beskriver hur jag har hanterat livet efter jag fick kunskap om vad mina svårigheter berodde på samt strategier och tips som har hjälpt mig leva med i stället för emot min ADHD. Man får med andra ord reda på hur livet har gestaltat sig för mig både före och efter jag fick min diagnos.

Vad är egentligen NPF? 30 – 45 min

Denna föreläsning ge en översikt över neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och vad det kan innebära.

Anpassning till bestämd målgrupp – ca. 30 min

Brukar oftast kombineras med annan föreläsning i avgränsade sällskap. Jag tar med mig tips, verktyg och strategier som är särskilt riktat till sällskapet jag föreläser för.

Röster från publiken

“Ett fantastiskt inifrån perspektiv!” “Jag tycker du var strålande! Du lyckas förmedla hur svårt det kan bli utan rätt diagnos utan att bli självömkande eller anklagande. Dessutom är det roligt mitt i allt det svåra vilket illustrerar det du säger; att det gäller att aldrig ge upp utan att ta nytta av sina 1000 idéer. Du verkar trivas som föreläsare vilket också gör att det blir roligt och engagerande att lyssna på dig.”

“Fin, ärlig och härlig föreläsning”

“Tankeväckande, inte för mycket beskrivande gör att vi får tänka till. Bra med humor för att förmedla ett budskap.”

“Spontan och öppenhjärtlig, modig!”

“Mycket tänkvärt, lärorikt och intressant. Tack för att du “lämnar ut din historia – förhoppningsvis kan vi lära oss av dig, så att de barn vi träffar i skolan får ett annat bemötande och slipper gå igenom det du gjort. Starkt!”

“Du är viktig! Skulle vilja att du kommer och berättar för alla på min skola! TACK!”

“Det du förmedlar till oss som åhörare är ett positivt tänkande om ADHD, du inger hopp. Du får oss att se resurserna och inte problemen.”

”Tack, du är en bra, stark föredragshållare med utstrålning och viktiga budskap.”